Shaquille “Ququmatz” van Zichem

“Surinamers voor Surinamers”: Together we will Strive for Greatness.

Shaquille van Zichem begon in 2005 met judo als basis om zijn jongensdroom na te leven: kampioen zijn in de MMA. Om deze droom te versterken heeft hij door de jaren heen naast Judo ook worstelen en Brazilian Jiu Jutsu beoefend. Bij alle drie sporten, werden zowel op nationaal als internationaal niveau, grote successen geboekt, met als hoogtepunt het winnen van de titel Europees Kampioen Brazilian Jiu Jutsu in 2019. Dit was de aanleiding om in 2020 zijn droom te realiseren en de overstap naar MMA te maken. Na 3 zeer succesvolle wedstrijden, heeft hij bij zijn 4e wedstrijd op 3 december 2022, die jongensdroom laten uitkomen: Shaquille van Zichem is momenteel Amateur MMA-Lightweight Wereldkampioen van de organisatie RIZE FC in Florida, USA.

Het realiseren van de jongensdroom heeft geleid tot het streven naar een nog grotere droom: binnen 5 jaar Wereld Kampioen te worden in de grootste MMA-organisatie, de UFC. In de ring vecht hij met de kracht die hij krijgt van zijn familie, zijn inheemse voorouders én Mama Sranan.

Met de toevoeging tot de Forest93 Ambassadors zal Shaquille nu, binnen en buiten de ring, vechten voor de natuur en duurzame toekomst van Mama Sranan.

Contact maken met Shaquille? Volg zijn carriere en steun zijn charity acties via zijn website: https://www.ququmatzglobal.com