Community Tennis Suriname (CTS)

Community Tennis Suriname is een grassroots tennis club in Commewijne, die lokale jeugd liefde voor de tennissport bijbrengt en hen een nuttige activiteit biedt voor hun vrije tijd. Sinds 2011 hebben er bijna 600 kinderen uit de buurten Mariënburg, Ellen, Sorgvliet, Zoelen, en Nieuw Amsterdam tennisles gevolgd als ook deelgenomen aan CTS en Nationale toernooien. Daarnaast hebben 1800 kinderen van 9 basisscholen in Commewijne deelgenomen aan de grassroots schooltennis introductielessen door CTS. Momenteel zijn er 15 tennissers die bijna dagelijks trainen, waarvan 10 tennissers regelmatig meedoen met wedstrijden en nationale toernooien die georganiseerd worden.

Community Tennis Suriname timmert al 11 jaren aan de weg onder leiding van coach en CTS-moeder, Salome Veerman. Met veelal eigen middelen is er een clubhuis opgezet voor onderdak bij hun baan, en zijn er spullen verzameld om te kunnen spelen. Ook wordt er gekookt voor de kinderen zodat zij tenminste dagelijks een maaltijd hebben.

Het Forest93 programma heeft besloten de jonge sporters van CTS onder haar hoede te nemen nadat zij op Facebook een post tegenkwamen waarbij CTS-tennissers trofeeën hadden gewonnen op een lokaal toernooi, spelend met oude en geleende spullen. “Het verschil met hun tegenstanders, qua materialen die zij tot hun beschikking hadden om te kunnen presteren, was, volgens ons, te groot. Wij meenden dat we een kleine bijdrage konden leveren door tenminste tenues, tennisrackets, ballen en trainingsmateriaal te donoren”. Het team van Forest93 is op zaterdag 14 januari 2023 op tennisles geweest bij CTS te Commewijne, ook Tosh van Dijk kwam mee om de sporters te motiveren. De kinderen kregen hierbij hun nieuwe spullen overhandigd en hebben daarna hun kunnen getoond in een trainingssessie. 

Met behulp van het bedrijfsleven is het de bedoeling om ook een fatsoenlijke tennisbaan te realiseren voor Community Tennis Suriname, die naast tennisles een belangrijke sociale functie heeft voor deze jongeren tussen 8 en 15 jaar uit Commewijne.